2020 – 2021 YILI ÖĞRENCİ BURSU

Malatya’da dost yolunu bekleyenleri ziyaret
31 Mart 2020
Deprem Sonrası İzmir’deydik
18 Kasım 2020

6.YILDA YOLCULUK DEVAM EDİYOR,
2020 – 2021 YILI ÖĞRENCİ BURSU,

EL VER,  LOKMA KAT,

Sevgili Canlar,

Vakfımız 6 yıl önce Genel Başkanımız Murtaza Demir ve yönetim kurulu üyelerimizin öncülüğünde başlattık bu çalışmayı.

Siz sevgili yol arkadaşlarımız, yurt dışında kurulmuş olan bazı Alevi örgütleri, tek tek bireyler, Türkiye’de bize el veren canlar ve büyük ölçüde Pir Sultan Abdal’ın yoluna ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kadınlarla yürüttüğümüz Üniversite öğrencileri ile dayanışmamız büyük bir emek ile yolculuğuna devam ediyor.

Mum olup titredik, ışık olmaya çalışıp yürüyoruz.

Bazı kurumlara yol açtık, onlarda bu anlamlı yolculuğu ve geleneklerimizden bu güne taşıdığımız dayanışmayı benimsediler. Kendi kurumlarında onlarda böyle bir paylaşmayı yürüttüler. Her kim ki böylesi bir aydınlanmanın ortağı ise yolları açık hizmetleri kabul olsun.

görmek, öğrencilerimizin sorunlarına bir nebze el atmak bu aşkı ve bizi büyüttü.

Dışarıdan bakılınca çok kolay gibi görünen bu yürüyüşte,  gönül kırıcı, umutsuzluk aşılayan tavırlarla baş başa kalsakta yaşadığımız heyecan geleceğin aydınlık

6 yıl geçti, bugüne geldik yıllar geçerken, katkı koyan canların mutluluğunu Türkiye’sini işaret ediyordu. Öyle de yaptık; yürüdük, kararlıydık.

Bizleri yalnız bırakmayan siz sevgili canlar umudumuzu zincire dönüştürüp birbirine bağladınız. Bu güçlü zincir katarın en önünde yürüyen Pir Sultan Abdal’ın nefesi ile büyüdü. 6 yıllık yolculukta zaman zaman 75 öğrenciye, zaman zaman 50 öğrenciye el verdik, el vermedik sadece gönül verdik. Hane olduk, ana olmaya çalıştık.

Geldik 2020 – 2021 öğretim yılına, dünya insanları belki de doğayı bu denli hoyratça kullanması sonucu bir virüs ile karşı karşıya kaldı. Onun yanı sıra biz ve can yol arkadaşlarımız ekonomik kıskacın dişlileri arasında yok edilmeye çalışılırken evlerimize götüreceğimiz ekmeğin kaygısı ile yüzleştik. Ve bütün bunlara rağmen düşündük, devam dedik evimizde 4 can varsa 1 can daha katılır 5 can oluruz ancak bu yolculuktan asla vazgeçemeyiz dedik.

Biliyoruz ki sizde bizim gibi düşünürdünüz.

Sevgili Canlar; sürüp giden yolculuğumuzun kısa bir sürecini sizlerle paylaşırken bazı anıları dip not düşmek istedik. Vakıf başkanımız Muharrem Yılmaz, başkan yardımcımız, burs komisyonunun gönüllü hizmetlisi Emel Sungur Uzman, yönetim kurulu üyelerimiz ve elbette Kadın Komisyonumuz bu katarın yüklenicileri olduk, sizlerle katar güçlendi.

Bu emek dayanışması yüreklerinde ki sevgiyi de katarak gençlerimizle 3 kez lokmalarımızı paylaştık Ana Lokmasını muhabbetle harmanladık.

Ana- baba, evlat bir araya gelerek gönülleri cemal cemale birledik.

Amaç, hem gençlerimizin nefes almasını sağlamak hem de onların Ankara’da çalınacak kapıları, açılan haneler ve baş konulacak omuzlar olduğunu dile getirmekti. Başları darda kaldığında bir ikametgah adresleri vardı artık.

Mutlu olduk, gönlümüz ve hanemiz şenlendi katılan gençlerle.

Yürüyüşe devam ediyoruz.

6 yıllık süreç devam ederken 4 sene önce bizimle bütünleşen sizlere sevinçli bir haberimiz var. Bu yıl 13 öğrencimiz yolculuğun sonuna başarıyla geldi. Belki yıllar sonra zihninizde kalan bu isimler Mimar olarak projenizi çizecek, doktor olarak muayene edecek, öğretmen olarak torunlarınızı okutacak.

Ne mutluluk bizler için, Cumhuriyet, Laiklik bize kalan miras ve Hünkar’ın dediği ‘’ İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’’ en önemli görev ikisini harmanlayıp yolculuğu bir edip umuda dayanışma ile yürüyoruz.

Şimdi bu yıl ne yapacağımızın karşılığını arayacağız. Yıllardır el veren canların pek çoğu ile bağlantı kurduk yola devam diyenler ve bizi yalnız bırakmayanlar var onlara Aşk olsun.

Ama yeni karar verip yüreğimizi biraz daha rahatlatacak canlar varsa onların bizleri tebessüm ettiren haberlerini bekliyoruz.

Her gün Güneş batarken Ay doğar, Ay batarken Güneş doğar bu bir yolculuğun tamamlayıcılarıdır. Haydi şimdi sizde yok’u tamamlayıp var etmemizde nefes olun.

Bu meydan gönülleri birleme meydanı bizler ne koşullarda büyüyüp bu yaşlara geldik unutmayın, gelecek gençlerin, bu yolda el tutmakta bizlerin görevi.

Vakıf yönetimi olarak 1 Ekim’e kadar sizlerin sözünüzü, uzanacak elinizi, inşaata konulacak tuğlanızı ve en önemlisi gönlünüzü bize katmanızı bekliyoruz.

Sevgili canlar, virüs süreci ne yazık ki vakfımızın açık tutulmasını engelledi. Şimdi ancak burs çalışmamızda ihtiyaç çok büyük sizlerden mesaj destek ve katkı gelecek.

Biz de, sevgili gençlerde nefes ve sesinizi bekliyor.

Sizlerle beraber ışk olduk. Işk’a can verenlere aşk olsun.13.09.2020

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve