Vakfın Amacı Nedir?

Büyük Halk Ozanı Pir Sultan Abdal'ın Anadolu kültür ve sanatına katkısı,Alevi İnanç ve geleneklerini ortaya çıkarmak, bu alanda çalışmalar yapmak; katılımcı demokrasi,laiklik ve özgür düşünce temelinde hoşgörü, barış ve kardeşliği savunarak ve bu doğrultuda toplumun aydınlanması, topluma yararlı insanların yetişmesine katkıda bulunulması, yoksul ve yetenekli gençlerin öğrenimlerini sürdürebilmelerine yardımcı olunması, yurt, özel okul, dershane, turizm amaçlı tesisler gibi kuruluşların açılması,gazete,dergi, kitap gibi yazılı, sinema, görüntülü kaset gibi görsel ve sesli kaset gibi işitsel yayınların yapılması ,"2 Temmuz Sivas Şehitleri'nin anılması için etkinliklere katkı sağlayıp, maddi ve mânevi destek verir.